Home

Products / English


English

Français Italiano Español Português Català Maltin

Deutsch Nederlands Lëtzebuergesch Gaeilge Scottish Dansk Svenska Norsk Íslensku Suomalainen Eestlane Latvietis Lietuvis

Pусский Беларус українська Polski Česky Slovenský Magyar Română Slovenščina Hrvatski Bosanski Српски Shqiptar български македонски Ελληνικά ქართული Türk हिन्दी

عربى

中国 日本語 한국어
Tongkatali.org's - De noodzakelijkheid en voordelen van vernietigingl


By Serge Kreutz


Omdat het leven op leven bouwt kan er geen leven zijn zonder de dood.

Christelijke en Europese ethiek niettemin, spreekt zich uit tegen vernietiging. Om hierdoor hun doel, zoals de eliminering van oorlog, rampen en ziekten, te bereiken. En door vrede, het bestendigen (en verfijnen) van een economische, sociale en morele orde, zoals deze bestaat in de huidige wereld.

Maar, vanuit het perspectief van de biologische filosofie, is deze wereld niet gebruikelijk. Deze wereld, En zijn publieke moraal, zijn ontworpen voor diegenen welke, dom genoeg, een soort van betekenis afleiden uit de aanname dat er een verpersoonlijkte god bestaat welke eeuwig leven garandeert aan diegene die hem prijzen en een verzameling van regels volgen die zogenaamd aan hem ontsprongen zijn.

Of ze leiden een soort van betekenis af uit het idee van een abstract soort goed (een soort theoretische god) van welk zij een eeuwig deel zijn. In dit geval zijn de regels afgeleid vanuit de onzinnige categorieën van Kant (een typische Europese drogreden).

Biologische filosofie biedt een radicaal ander perspectief. De enige betekenis van het leven kan worden bepaald vanuit biologische categorieën. Alleen de vervulling van biologische verlangens maakt het leven de moeite waard, en de essentie van de biologische verlangens is seksueel. Alleen seksuele prikkeling, seksuele opwinding, en seksuele bevrediging bieden een natuurlijk gevoel van waarde in het leven. In principe is al het andere slechts ondersteunend.

Een toepasselijke sociale orde zou er een zijn in welke succes wordt uitbetaald als seksuele bevrediging. Eigenlijk is dit de biologische orde welke gebruikelijk is voor wat voor dierlijke soort dan ook, behalve voor mensen. Alleen omdat mensen intelligent genoeg zijn, om zo dom te zijn, in een God te geloven, of in een abstract eeuwig soort goed.

Ik heb geen sympathie voor een wereld, in welke de sociale orde zoals deze is, wordt bestendigd door de wereld's ideologische leidende natie, de Verenigde Staten van Amerika, een land wat opgericht en ontworpen is door christelijke zeloten en wat het niet belachelijk vindt om een christelijke zeloot als hun president te kiezen. Ik ben voorstander van een radicaal andere sociale wereld orde.. eentje die biologisch adequater is.

Ik sta niet alleen in de mijn antipathie tegen de sociale en morele orde waar de Verenigde Staten van Amerika voor staat, de motieven echter, van de meerderheid van de wereld populatie die de VS haten zijn gebaseerd op een radicaal andere basis. Zij willen de Verenigde Staten van Amerika vernietigen, en haar sociale en morele waarden in de prullenbak, niet omdat ze een biologische filosofie zouden tegenspreken, maar omdat

Ja, ze haten de Verenigde Staten van Amerika omdat de mensen in de Verenigde Staten van Amerika zo rijk zijn, en zijzelf zo arm, dat ze terecht jaloers zijn. Ze willen de Verenigde Staten van Amerika vernietigen omdat ze simpelweg hopen op een kans op verandering. Als er onrust is, zullen diegenen die aan de top zitten, worden omvergeworpen, en een nieuw regime zal boven komen drijven. Misschien, heel misschien zal dit een voordeel zijn.

Terwijl men zulke verwachtingen overal kan tegenkomen in de derde wereld, zijn ze, natuurlijk niet realistisch. Er is niets in zicht dat de globale overheersing (op politiek, militair, economisch, sociaal en moreel vlak) van de Verenigde Staten van Amerika op haar grondvesten zou kunnen doen laten schudden of zelfs zou kunnen omverwerpen. Dat weerhoudt de mensen er niet van om openlijk Osama Bin Laden aan te moedigen (als men dat tenminste durft).

Let op, het is niet alleen de bevolking in islamitische landen waar Osama Bin Laden elke populariteit wedstrijd van George W. Bush zou winnen. Dat betekent niet dat deze mensen de soort sociale orde verkiezen welke Osama Bin Laden vertegenwoordigt (de soort die werd toegepast in Talibanistan).

Omdat iedereen, die de meest basale regels van de wiskunde begrijpt, weet dat wanneer er twee vechten het voordeel gewoonlijk bij de derde ligt. Of, wanneer er overal vernietiging is, en men er persoonlijk ongeschonden uit kan komen, dan is men ,op een bepaalde manier, onder diegenen die ervan zullen profiteren. Zoals iedereen, voel ik mij niet schuldig voor mentale spelletjes in welke ik geen speler ben.

Overweeg daarom eens een scenario waarin de gehele Verenigde Staten van Amerika, inclusief zijn bevolking en infrastructuur, in een gigantische aardbeving zijn vernietigd, of zijn getroffen door een hemelse kogel. Een radicale nieuwe wereld zou dan de volgende dag haar plaats hebben ingenomen. Laat mij u ervan verzekeren dat vele (en ik bedoel: vele), mensen in derde wereld landen dat zeer opwindend zouden vinden. En waarom vegen we gelijk Europa ook niet van de kaart op hetzelfde moment.

Het is de allure van zulke fantasieën die de mensen in de richting duwen van de meest radicale predikers. Ze vertellen hun kudde dat dit zal gaan gebeuren. God zal de aarde openen en de aarde zal ze allen opslokken (inclusief hun dollars). Men maakt zich niet druk over het feit dat daarna de antibiotica, en zelfs de rijst, schaars zullen zijn. Dat alles is niet belangrijk, omdat men in ruil de kans krijgt te leven in zulke opwindende tijden.

Omdat het inherent in het voordeel van de armen is (of diegenen wiens belangen niet liggen in een status quo) als onheil de rijken toevalt (of diegenen die de status quo vertegenwoordigen). Veel mensen, zelfs in het westen, of in de rijke landen in het oosten, houden ervan nieuws te lezen over vernietiging.

Ik weet waar ik het over heb, Ik heb eens gewerkt in een nieuwsruimte. Een erg interessant beroep.

En als je beoordeelt wat er op de "tikker" verschijnt (dat was nog in de telex tijd, meer dan 25 jaar geleden) dan was je richtlijn dat slecht nieuws goed nieuws is. Hoe slechter hoe beter. Omdat dat het is waarover mensen willen lezen en horen. De "gele pers" leeft van de problemen van de sterren (net goed, waarom zijn ze zo rijk en beroemd!). En voor de nieuwstafel is het oorlog, terrorisme, beroering en tsunamis. Omdat in lezers en kijkers dit alles de vlam van de hoop brandende houd dat er eens, een grote omwenteling zal komen, die alles zal veranderen, en dat er dan een eind zal komen aan de frustratie en de verveling, en dat we ons dan eindelijk onder de gelukkigen zullen bevinden.


PT Sumatra Pasak Bumi
7th floor, Forum Nine
Jl. Imam Bonjol No.9
Petisah Tengah
Medan Petisah
Medan City
North Sumatra 20236
Indonesia
Tel: +62-813 800 800 20