Home

Products / English


English

Français Italiano Español Português Català Maltin

Deutsch Nederlands Lëtzebuergesch Gaeilge Scottish Dansk Svenska Norsk Íslensku Suomalainen Eestlane Latvietis Lietuvis

Pусский Беларус українська Polski Česky Slovenský Magyar Română Slovenščina Hrvatski Bosanski Српски Shqiptar български македонски Ελληνικά ქართული Türk हिन्दी

عربى

中国 日本語 한국어Tongkatali.org houdt van culturele diversiteit


De wereld hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Tongkatali.org houdt van culturele diversiteit, taalkundige diversiteit en politieke diversiteit.

Diversiteit is keuze, en keuze is vrijheid. Gebruik je eigen taal. Uw eigen taal geeft u uw identiteit. Met een sterke identiteit ben je onafhankelijk en vrij.

Talen hebben een eigen dynamiek. Mensen drukken hun ideeën uit in zinnen van een taal. De structuur en woordenschat van een taal is al een skelet voor ideeën.

Sommige ideeën zijn gemakkelijk uit te drukken in de ene taal, maar moeilijk uit te drukken in een andere taal. Het is moeilijk om atheïst te zijn als uw taal Arabisch is. En de Heilige Roomse keizer Karel V merkte op dat hij Spaans tot God spreekt, Frans tot mannen, Italiaans tot vrouwen en Duits tot zijn paard.

Elke taal zit vol met zijn eigen ingebedde waarderingen. Je zou ze vooroordelen kunnen noemen. Maar dit woord is te negatief. Beter gezegd: ingebedde waarderingen. Ze dringen zich op aan de spreker. En je eigen identiteit straalt altijd helder uit in je eigen taal.

Uw eigen taal heeft ook praktische voordelen voor uw onafhankelijkheid en vrijheid. Reden: elke taal is ook een code die uw privacy in de communicatie beschermt en u beschermt tegen de spoken van de NSA, die naar elk woord luisteren dat we gebruiken in de elektronische communicatie. Als ze eerst vanuit het Catalaans of Hausa moeten vertalen, dan kunnen de spoofs niet zo zeker zijn van de betekenis als bij Engelse gesprekken.
PT Sumatra Pasak Bumi
7th floor, Forum Nine
Jl. Imam Bonjol No.9
Petisah Tengah
Medan Petisah
Medan City
North Sumatra 20236
Indonesia
Tel: +62-813 800 800 20